CORONA PERIODE – update 2021

Een eerste afspraak in de Kinestudio is mogelijk via de online agenda > zie oranje balkje hieronder. De intake is een ruim uur.

Tarieven 2021 zie verder.

Wegens de coronamaatregelen zijn de daaropvolgende sessies wat korter namelijk 45 minuten, zodanig dat er tussen elke behandeling 10 minuten extra verlucht en ontsmet kan worden. Gelieve daarom niet te vroeg te komen op je afspraak… Veilig betalen kan met de mobiele app (payconic/bancontact). 

De kinebehandelingen gebeuren met grote zorg rond hygiëne. Kom daarom stipt op tijd met een mondmasker aan en ontsmet je handen bij het binnenkomen met de alcogel die voor je klaar staat. Dank je!

 Kinestudio

COUPURE LINKS 433

9000 GENT

ademhaling – relaxatie -losmakende technieken – hyperventilatie – stressklachten

contacteer kinesitherapeute Ingrid Borgonjon

via sms en mail

0486 / 36 67 15 

ingrid.borgonjon@skynet.be

tram 2 en 4
Fietsstalling aan de Rozemarijnbrug
Parkeren volgens oranje tariefzone: € 1,50 / uur 

 

VOOR WIE?
Bij algemene lichamelijke stressklachten, hyperventilatie, alsook bij het zich actief hernemen ‘na’ een burn-out of ‘na’ een depressie: aanleren van technieken/tools rond ademhaling, relaxatie, bewegingen met als doelstelling het eigen ademhalings- en spanningsniveau te herkennen en te beïnvloeden.
Bij low energy
, vb ‘tijdens’ een depressie, burn-out: voornamelijk losmakende passieve technieken die kunnen opgebouwd worden naar meer actieve oefeningen en bewegingen, gecombineerd met ademhaling + opvolgen activiteitsniveau, leren doseren, leren opbouwen

Gebruikte technieken 
Desensitisatietechniek hyperventilatie, progressieve relaxatie, toegepaste relaxatie, snelle scan, gecombineerde technieken, gedifferentiëerde ademhaling in verschillende uitgangshoudingen, totale ademhaling, ademhaling gecombineerd met bewegingen, houdingsoefeningen, hypoventilatie oefeningen, aandachtsoefeningen en spanningsregulerende oefeningen. Alsook losmakende manuele technieken zoals Harmonics en diepe massage. Technieken deels gebaseerd op Chris Lenaerts, Wilfried Van Craen, Van Dixhoorn, Eyal Lederman, …Het aanleren gaat stap voor stap, tussen 6 en 9 sessies.
De eerste sessie is een intake, de administratieve punten worden gecheckt, ik luister en stel gerichte vragen…van daaruit wordt het behandelingsplan opgesteld en afspraken vastgelegd.

Breng mee bij de eerste afspraak aub:  
een geldig kinevoorschrift (diagnose vermelding!) + mutualiteitsklever

tarieven 2021 – niet geconventioneerd

  •  intakegesprek = een ruim uur (minimum 60 minuten) = 65 euro
  • daaropvolgende kinesessies = 45 minuten = 47 euro     
  •  elke sessie wordt per keer afgerekend met mobiele app bancontact/payconic  
  •  terugbetaling van de mutualiteit is volgens statuut, verdere uitleg bij uw kine of www.riziv.fgov.be                                                 

Wanneer een afspraak niet wordt nagekomen of niet tijdig geannuleerd is, kan er 25 euro aangerekend worden. Een afspraak afzeggen kan met een voicemailberichtje, een SMS of per mail – minstens 48 uur op voorhand aub.