UPDATE CORONA PERIODE

Het is mogelijk een eerste afspraak online te maken voor de Kinestudio – zie oranje balk hieronder.

Wegens de coronamaatregelen zijn de sessies voorlopig iets korter (40/45 min) de tarief wordt aangepast naar 45 euro. Enkel de intake is nog steeds een uur en bedraagt 65 euro. Veilig betalen met de mobiele app.

De kinebehandelingen gebeuren met grote zorg rond hygiëne. Kom daarom stipt op tijd met een mondmasker aan en ontsmet je handen bij het binnenkomen met de alcogel die voor je klaar staat. 

 

 Kinestudio

COUPURE LINKS 433

9000 GENT

ademhaling – relaxatie -losmakende technieken – hyperventilatie – stressklachten

contacteer kinesitherapeute Ingrid Borgonjon

via sms en mail

0486 / 36 67 15 

ingrid.borgonjon@skynet.be

tram 2 en 4
Fietsstalling aan de Rozemarijnbrug
Parkeren volgens oranje tariefzone: € 1,50 / uur 

 

VOOR WIE?
Bij algemene lichamelijke stressklachten, hyperventilatie, alsook bij het zich actief hernemen ‘na’ een burn-out of ‘na’ een depressie: aanleren van technieken/tools rond ademhaling, relaxatie, bewegingen met als doelstelling het eigen ademhalings- en spanningsniveau te herkennen en te beïnvloeden.
Bij low energy
, vb ‘tijdens’ een depressie, burn-out: voornamelijk losmakende passieve technieken die kunnen opgebouwd worden naar meer actieve oefeningen en bewegingen, gecombineerd met ademhaling + opvolgen activiteitsniveau, leren doseren, leren opbouwen

Gebruikte technieken 
Desensitisatietechniek hyperventilatie, progressieve relaxatie, toegepaste relaxatie, snelle scan, gecombineerde technieken, gedifferentiëerde ademhaling in verschillende uitgangshoudingen, totale ademhaling, ademhaling gecombineerd met bewegingen, houdingsoefeningen, hypoventilatie oefeningen, aandachtsoefeningen en spanningsregulerende oefeningen. Alsook losmakende manuele technieken zoals Harmonics en diepe massage. Technieken deels gebaseerd op Chris Lenaerts, Wilfried Van Craen, Van Dixhoorn, Eyal Lederman, …Het aanleren gaat stap voor stap, tussen 6 en 9 sessies.
De eerste sessie is een intake, de administratieve punten worden gecheckt, ik luister en stel gerichte vragen…van daaruit wordt het behandelingsplan opgesteld en afspraken vastgelegd.

Breng mee 
Uw geldig kinevoorschrift (diagnose moet vermeld zijn + max 2 maand oud) + mutualiteitsklever

tarieven 2020 – niet geconventioneerd – en betalingsmogelijkheden **DIT ZIJN DE PRE-CORONA TARIEVEN** ZIE BOVENAAN DEZE PAGINA NAAR DE UPDATE

  •  intakegesprek = een ruim uur  (60 minuten)  = 65 euro
  • daaropvolgende kinesessies = een klein uur (50 minuten) = 60 euro     
  •  elke sessie wordt per keer afgerekend met mobiele app   
  •  terugbetaling van de mutualiteit is volgens statuut, verdere uitleg bij uw kine of www.riziv.fgov.be                                                 

Wanneer een afspraak niet wordt nagekomen – en niet of niet tijdig wordt geannuleerd – kan deze in rekening worden gebracht met een bedrag gelijkaardig aan het honorarium. Een afspraak afzeggen kan telefonisch, per SMS of per mail – minstens 48 uur op voorhand.